Pěstování jahod: double sklizeň
Jak jsem rostou jahody v Irkutsk - seznam odrůd
Velmi chutné a užitečné bobule - jahoda. Chci se s vámi podělit, milí čtenáři, jak rostu bohatou úrodu.
Berry zabírají mnoho místa na své letní chaty a ovocných konvenčních odrůd jednou za rok -in července. A pak postel s jahodami bude k ničemu. Rozhodl jsem se, že problém před pěti lety - koupil v jednom kotci v našem městě a sazenic vysazených v srpnu skloněná jahod.
Sazenice doporučujeme zakoupit pouze ve specializovaných školkách ve svém okolí: jsou odolnější vůči zimě.
Typicky, jahody jsou vysazeny na vysokých hřebenů (15 až 30 cm). Pěstování této plodiny v vrchoviny je praktičtější a pohodlnější: z půdy rychleji ven nadměrné vlhkosti, keře lépe osvětlena sluncem.
Půda by měla být dobře oplodněné humus, dřevěného popela, kompost. Dělat dvě řádky na postel a mezi nimi - i hloubka 10-15 cm pro zavlažování. Vysazeny na začátku srpna zásuvky jahod každých 15 cm. Rostliny jsou zasazeny v boxech na kořenovém krčku a napojena a posypeme volné půdy. Pak jsem pokrytí celého lože akrylové (bílá).
Pod našim jahod bude dobře rostou s tímto materiálem. Akryl potřebuje během horkého počasí, naše rostliny nebyly vysušeny a spálili na slunci. 1-2 krát týdně, je nutné odstranit akrylové a zálivkou vodou.
Po 2-3 týdnech, kdy prirastut sazenice a poskytují nový list, akrylové musí být odstraněny.
Sazenice jsem všechno usadil a šel se zelenými listy v zimě. V zimě jsem se vztahuje jim nic. V naší školce je mnoho různých odrůd jahod skloněná, ale dal jsem můj oblíbený.
Viz také: Výsadba a pěstování jahod v květináčích a kontejnerech (foto)
Nejlepší odrůdy skloněná jahody (do Irkutska, samozřejmě)
girlanda
Skloněná macrocarpa s vysokým výtěžkem, s vysokými chuťovými vlastnostmi. Bobule jsou velmi velké, husté textury, s příjemnou vůní a chutí. Plody celé léto bez přestávky díky geneticky zastaveného jedinečné příležitosti pro kontinuální kvetení a plození bez ohledu na denní délky a období. Tvoří výška keř 20-25 cm dává velké množství stonků, a do budoucna. - velký jednorozměrný ovoce.
Kamaroza
Early American odrůdy. Výkonný rostlina s velmi vysokými výtěžky a schopnost produkovat velké množství plodů s hustou kaši. Bobule jsou kuželovitý tvar, velké a rovnoměrné po celou sezónu, namalovaná červená.
Maxim (Gigantella Maxim)
Široce známý macrocarpa stupně dle holandského výběr střední zrání. Výkonné keře, květinové stonky jsou velké, vzhledem k jeho knír tužka-tenký. Bobule jsou velmi velké (až 110-125 g), hustá, s šťavnaté a drobivý buničiny, ananas chuť. Odrůda je odolná vůči chorobám. Výnosy až 1 kg na keři. Za účelem získání stabilní výtěžek početnou kníru by měly být odstraněny.
Queen Elizabeth II
Early skloněná (schopnost nepřetržitého kvetení a plození bez ohledu na délku denního světla a ročním období). Bobule jsou velké, až 100-110 g, jasně červené barvy, s pevnou dužninou. Ovoce na vousy.
Související odkaz: jahod odrůdy Elizabeth 2 a travní jahody - pěstování a péče
Darselekt novinkou.
Prvotřídní odrůda raného dozrávání s velmi velkými bobulemi, hustá, bohatá cihlově červené barvy s klasickou chuť jahod. Minimální náklady na sklizeň, protože plody jsou velmi velké, hmotnost jednotlivého plodu až '70 Výkonný rostliny je vytrvalý, nemoc-odolné kořeny.
Brzy na jaře, v dubnu, když zavřu postele s jahodovou tlustou akrylové. Možná budete muset vyčistit koryto listí a nečistot, zalijeme vodou a posypeme vrstvou dřevěného popela. Pak ležel černý krycí materiál na lůžku a díru v rámci své Bush jahod. Opustí šíření a plevele již nebude obtěžovat vás celou sezónu. Berry na krycím materiálu je stále čistá a šťavnaté v jakémkoli deštivém počasí.
Chcete-li získat časnou sklizeň jahod v květnu zavřu lože akrylu. Jednou týdně napojena pokud neprší. Semenáčky kvetou - I odstranit bílý akryl. O měsíc později, již spokojen s prvními plody.
Pokud Bush dává jeho knír, všechny z nich by měly být odstraněny. Reprodukce křoví, můžete nechat 1 -2 kníru a jejich kořeny ve sklenici vody nebo na zem, a to bez snížení celkové pouzdro.
V červenci budou jahody vám dobrou úrodu, a pak musela odpočívat po dobu 2-3 týdnů. Knír jahody s dobrým kořenovým chuchvalec může zasadit nový záhon.
Strawberry miluje slunné místo. Brzy na jaře a na podzim slunce je v pořádku k zahřívání svého záhon, pak dostanete brzkou sklizeň v létě a pozdě - na podzim.
V srpnu, jahody kvetou znovu a dá vám dobrou úrodu. Knír celé léto potřebu snížit své ostré nůžky, protože čerpat veškerou energii z křoví, která je připravena dát úrodu.
V září, kdy má začít noční mrazy, je třeba znovu postel, pokrytý bílou akrylovou. A pokud budeme mít štěstí na počasí, a můžete sklízet v říjnu. Ale horší než držený krok s jahodami pod krycím materiálem, takže v odpoledních hodinách, kdy je slunce jasný, akrylové ze zahrady uklizené.
Pokud sníh padá na začátku podzimu a stále mám bobule na keřích, a nechám bílé a černé akryl na posteli. A moje jahody bude trvat dobrých sibiřské mrazy!
Tyto keře ponese ovoce ještě další dva nebo tři roky, a potěšit svou dceru Nastya.
© E.BORISOVA Irkutsk
- Jak správně pečovat o jahodách.
- Jak pěstovat jahody ze semen.
- Nejlepších odrůd jahod.
- Jak zasadit jahody - 4 výsadbu metoda
- Jahody a jahodová - poradenství v oblasti pěstování, množení a péči o truckerů, zemědělce a…
- Odrůdy jahod pro sklizně plodů celou sezónu
- Pěstování jahod v oblasti Kirov - tipy a tajemství
- Kultivace ve velkém rodil skloněná jahody (Elizabeth, Charlotte)
- Frigo sazenice jahod - jak rostou?
- Transplantaci jahody nebo se zde obvykle čtyři lůžka
- Pěstování jahod po mnoho let na jednom místě - My Way
- Rostoucí skloněná jahody v regionu Kirov
- Podzim výsadbu jahod
- Dezert s jahodovou „růžového cloud“
- Tipy pro výsadbu jahod
- Skloněná jahody na své letní chatě
- Přívodní jahody?
- „Curly“ jahod: zkušenost amatéra
- Tajemství skloněná jahod roste na zahradě
- Jak se dostat superurozhay jahody?